2010/10/02

Ringbling!

Mitt mobilfodral saknar uttag för hörlurssladden, vilket ställer till det när jag vill ha musik i öronen om jag t.ex cyklar eller springer. För att kunna hänga hela härligheten runt halsen behövde jag också fixa någon form av snodd. Sagt och gjort:

 
 • Med en penna markerades hörlursuttaget. Därefter slogs ett hål (6 mm) med en huggpipa, vilket fö. är ett av mina mest använda verktyg eftersom det gör lika snygga hål i alla mjukare material.
    
   • Fodralet består av tre lager tyg så kanten på hålet behövde fogas samman. Det gjordes med gles knapphålssöm (och guldtråd...här började praktisk lösning övergå i härligt pynteri!).
    • Slutligen träddes en kedja genom hängöglan på baksidan och i bra-att ha-lådorna snubblade jag över en gammal kristall som fick vara med som extra lull-lull. 
    Väl här inser jag att det inte är den optimala lösningen för mina joggingturer, men desto roligare att använda fodralet till vardags (och två-åringen älskar den!). Nästa projekt blir helt enkelt att göra en sportig version!

    2 kommentarer:

    1. Anonym9/11/10

     Fasen vad det bubblar av kreativitet på denna sida, jag blir så imponerad!
     //malin

     SvaraRadera
    2. Tack, vad roligt att du gillar det.

     SvaraRadera