2012/03/26

Kattmys och tigergos


Mina barn brukar nästan alltid vara friska. Men på sistone har det varit vattkoppor, magsjukor och gud vet vad. Många vab-dagar att fylla med inomhusaktiviteter helt enkelt. Pyssel har varit en stående aktivitet. En morgon vaknade sonen och sa "Snäääälla, kan vi inte sy på symaskinen?" "Vad vill du sy då?" "En tiger!"

Sagt och gjort. Mina barn är som så många andra barn inte så uthålliga i längden. Så istället för att fin-sy gjorde vi det ganska enkelt för oss. Ett par byxbenen på ett par slitna jeans klipptes av och blev huvuden och kroppar. Bekvämt att redan ha några färdiga sömmar. Öron, tassar, tänder och tunga klippte vi i filt. Skönt att slippa fålla. Ögon och nosar av knappar. Svansar av blå-gula sverigeband. Barnen valde färg och form på detaljer. De rotade bland knapparna länge och väl innan de hittade sina favoriter. De fick spola upp tråd och sköta pressafoten. Det var uppskattade jobb. Men det är trots allt inte alltid är lätt att ha en fyraåring och en tvååring som assistenter när man syr. Några sömmar blev ganska sneda, men det kändes som om det mest var charmigt.
De blev otroligt stolta och nöjda över tigern Tigris och katten Max. Och själv är jag nöjd över att mina barn kan använda ord som undertråd, raksöm och pressafot.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar