2010/05/20

Små dreggelmonster


Min dotter dregglar fantastiskt mycket. Hon har ständigt en sjal knuten runt halsen för att slippa blöta ner sina kläder. Och trots att det känns som om vi har en miljon sjalar och haklappar så fattas det ofta en ren och torr när det är dags att byta.

Så när vi skulle experimentera med textilfärg på sprayflaska låg en ny bebissjal nära till hands. En t-shirt som inte längre användes blev ett bra tyg. En kvadrat klipptes ut av bakstycket. Fåll behövs inte. En ofållad trikåkant rullar ihop sig lite lätt och traspar inte.


Vi klippte ut två monster, en pratbubbla och dreggeldroppar av papp. Sedan tejpades de omsorgsfullt fast på tyget. Och sen var det dags att spraya. Vi använde vit Simply Stencil Spray som vi köpt på Fred Aldous i Manchester. Sprayfärgen fungerade inte riktigt som vi hade trott. Vi hade trott på ett jämnare resultat. Men det blev ganska prickigt och galaxliknande. Också snyggt, men lite oväntat.


För att lägga till detaljer använde vi Hot Fix, ett fantastiskt fint glittrigt transferpapper. Vi klippte ut ögon, pupiller, tungor, några extra droppar och bokstäver som vi sedan kunde stryka fast med strykjärn. Pappret består av två delar: glittret som fastnar och en plast som är till som skydd för strykjärnet. Plasten är lite tjock och kan ibland vara bökig att klippa till. Men det går att dela pappret och klippa till enbart glittret. Skulle du råka tappa bort plasten kan du ersätta med bakplåtspapper.

1 kommentar:

  1. Haha! Den blev ju jättefin! Glittret blev pricken över I:t, nu kan hon dräggla lugnt!

    SvaraRadera