2010/05/05

En tyst liten vän har landat


Ett trist termostat livades upp med en liten fågel av någon form av styroplast. Plasten kom från en matförpackning, närmare bestämt botten till en fryst pizza. Men många olika typer av material kan funka i det här pysslet. Så länge det är platt och ganska styvt går det nog bra.

Rita först upp din fågel på ett papper. Försök hålla relativt rena linjer och undvik för mycket detaljer. Inkludera en liten fot som fågeln har landat på. Lägg sedan pappret på frigoliten och fyll i en gång till med en penna. Tryck ganska hårt. Silhuetten överförs till frigoliten, som nu kan klippas och/eller skäras ut. När figuren är färdigklippt är det dags att jämna till kanterna. Värm en bordskniv över en ljuslåga. Tryck på kanterna som nu smälter lite grann och blir jämnare.

Trixet kommer när du ska fästa fågeln utan att förstöra väggen. Är du inte rädd om tapeten bakom kan du ju alltid använda häftmassa (som tyvärr skapar fläckar), dubbelhäftande tejp eller något annat. Jag valde istället att fästa på den mindre ömtåliga termostaten. Jag limmade fast fågeln på en liten platt kartongfot. Kartongen fästa jag sedan på termostaten med dubbelhäftande tejp.

Använd gärna andra former. Och sätt fast dem på nya platser. En liten mus kan ha klättrat upp på ett eluttag. En trollslända kanske har landat på ett hyllplan. Variationerna är oändliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar