2010/07/09

Flower Power

Kompisen lackade nyligen ur på PoP i samband av lanseringen av en klädkollektion på temat blommönster. Hon såg fram emot att kunna köpa prunkande plagg till sitt barn, men det skulle visa sig att blommigt = flickigt. Hon har en son och ville visserligen gärna se honom i blommigt, men för den skull inte i klänning, puff och rynk.
Resultatet blev ett upprop på internet som kommenterades av butiken, men det förändrade dock inget i kollektionen. Lyckligtvis fyllde pöjken år alldeles nyss så den givna presenten var självklart blommig!


Mönster ur boken Barnkläder av Meedom & Meedom, tyget är en gammal gardin och i rotandet efter lämpligt tyg hittade jag röd mocka från en slaktad kjol som jag gärna ville få med på något sätt. Dels för färgens skull, men också för att jag tänkte mig att den annorlunda ytan skulle vara mysig att ta på.


Tanken var först att göra knälappar, men för att bjuda på en möjlighet för barnet att se sitt namn blev det istället detta. Bokstäver skissades på papper och klipptes ut, på detta sätt kunde också placeringen provas ut (det blev rumpan).


Bokstäverna lades uppochned på mockan, ritades av med vanlig kulspets och klipptes ut. Det är en lättsam metod vid applikationer eftersom det är lätt att rita exakt utan att ev. rester av pennan syns på framsidan.


Paketet slogs slutligen in på temat flora - och lades i en PoP-påse.


3 kommentarer:

 1. Anonym19/7/10

  Så jäkla snygga brallor!!!!

  SvaraRadera
 2. Anonym7/9/10

  Tjusigt paket och applikationerna på blommigt är väldigt inspirerande. Vilken trevlig pysselblogg ni har.

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket! Vi trivs bra med den själva också :-)

  SvaraRadera