2010/12/06

Stjärnbeströdd girlang


Advent är pysselfantasternas magiska tid. Helt plötsligt börjar alla, och då menar jag faktiskt nästan alla, pyssla. Men kan lura nästan vem som helst att komma över på en pysselkväll. Med lite glögg och pepparkakor blir det fantastiskt. Den här stjärngirlangen klarar nästan vem som helst att göra. Inget material behöver inhandlas, för det mesta har du nog redan hemma.

Ingredienser:
  • lite snyggt papper (jag använde omslaget till en glossig inredningstidning)
  • sytråd
  • lim
  • stjärnstans eller en sax

Snyggt papper + stjärnstans = massproduktion av pappersstjärnor. Har man ingen stans funkar en gammal hederlig sax lika bra. Lite mer pill, men det är ju mysigt att pyssla. Återanvänd gärna gammalt papper. Kolla igenom pappersåtervinningen så hittar du säkert en snygg tidning, ett par schyssta broschyrer, en cool karta eller lite gammalt omslagspapper.


Vik varje stjärna på mitten. Den snygga sidan ska vikas inåt.


Plocka fram sytråden. Limma ihop fyra stjärnor med sytråden på mitten. Glöm inte att spara tillräckligt med sytråd i ändarna. Fortsätt och limma på flera stjärnor på samma tråd. Jag hängde upp mina stjärnor i fönstret och tänkte snart pyssla ihop fler så att jag får ett stjärnbestrött fönster.

2 kommentarer: